donderdag 12 september 2013

Cirkelsjaal

Ergens in de lente maakte ik een cirkelsjaal voor mezelf. Ik gebruikte een geërfde sjaal. Ik naaide een lange strook van 140 cm tot een cirkel. De breedte (50 cm) plooide ik dubbel en stikte ik toe. Ik liet een keergat open, draaide de sjaal naar de goede kant en naaide het keergat met de hand dicht.

Ik had deze morgen mijn sjaal aan (snipverkouden, stijve nek, je weet wel, de tijd van het jaar...) toen Silke vroeg of ik er voor haar ook eentje kon maken. Tuurlijk! Als je terug bent van school is ie klaar.
Ik pakte een tricotje uit de mand, knipte een strook van 50 op 100 cm en stikte hem snel in elkaar. Maar snel, dat had ik beter niet gedaan... Ik stikte eerst de korte kanten aan elkaar en daarna de lange. En rarara, toen ik hem keerde zag ik mijn fout pas!
In plaats van alles los te tornen, stikte ik het keergat dicht en knipte de naad van de korte kant er tussen uit en stikte die terug vast. Keren en keergat dichtnaaien en klaar is kees. Maar nu zie ik dat er een draai zit in mijne sjaal. Ach ja, dat komt ervan als je te snel wil zijn. Gelukkig zie je het niet als je de sjaal aanhebt. Allé, dat hoop ik maar. Silke moet hem nog passen...

Oh ja, ik stikte de tricot sjaal met de overlock. Ik was na een kwartiertje klaar. Als ik volgende keer geen fouten maak, dan zal ik nog sneller klaar zijn....


cirkelsjaal

Al even een fotootje gemaakt van Nina met de sjaal...

Cirkelsjaal

1 opmerking: