zondag 10 februari 2013

Groot nieuws!


Tijdens de herfstvakantie kreeg ik de griep. Een hele week afgezien! Op het einde van die week zaten mijn oren ook helemaal toe. Ik hoorde bijna niets meer! De telefoon moest ik op speaker zetten en dan alsnog tegen mijn oor houden om maar iets te kunnen horen. Oplossing van de dokter: Even stoppen met borstvoeding zodat ik een sterker medicijn kon nemen.
Maar dat hielp niet. 2 weken later toch maar even naar een neus-keel-oren specialist. Foto's laten maken, gehoortest laten doen. Verdict: 2 weken cortisone nemen en dan zien of het geholpen heeft. Zo niet, buisjes. Maar dat zag ik niet zitten, want dan moest ik volledig stoppen met borstvoeding. Dus mocht ik enkele dagen later voor buisjes gaan.
Fijn! Ik kon terug horen!
Maar het heeft nog zeker een maand geduurd voor mijn oren weer helemaal in orde waren. Regelmatig voelde het alsof er een prop inzat.
Gelukkig is dat allemaal van de baan.

Eindelijk had ik de afgelopen tijd nog eens zin om te naaien (en tijd).

Wat rolde er zoal van onder mijn machientje?
Eind oktober (net voor de ziekteperiode) maakte ik voor de kids halloweenkostuums: 2 dracula capes.

Vampieren

Vampieren
Ik gebruikte een cirkelrok als basis. Als binnenkant koos ik een rood fleece dekentje van de zeeman. De buitenkant is zwart rokkenstof van Stoff.be.

Ik maakte een klokrok voor mezelf. Patroon komt uit het boek van Mme Zsazsa. Blijkbaar heb ik hier nog gene deftige foto van. Komt er nog aan.
Van hetzelfde stofje maakte ik voor Nina een ballonkleedje. De bedoeling was dat het kleedje op tijd klaar was voor haar eerste verjaardag. Maar die ziekte stak stokken tussen de wielen. Het kleedje lag 2 maanden te wachten om afgewerkt te worden. Ik tekende het patroontje zelf. Bovenstuk 'leende' ik van de Zsazsa gilet. Voor het rokgedeelte aan de buitenkant gebruikte ik een halve cirkelrok. En voor de binnenrok een A-lijn rokje. Ook hier nog geen foto. Maar ze gaat het strakjes aandoen en dan zal ik snel een paar foto's trekken.

Ik maakte ook een warm giletke voor Nina. Ik gebruikte weer een patroontje van Mme Zsazsa, maar ronde de voorpanden af. Ik knipte alles in 1 stuk en gebruikte deze handleiding om de armsgaten aan elkaar te stikken. Wat een geprul was dat! Volgende keer maak ik het weer op de oude manier, volgens deze handleiding.
Als stof gebruikte ik katoen van het stoffenspektakel (dat je hier al eens zag in dekenvorm) en langharige fleece (wat pluist dat!)
Nina met warm giletke.
Nina met warm giletke.

En toen was het bijna tijd voor Carnaval!
Silke wilde zich als Roodkapje verkleden en Jens wou een Cowboy zijn.

Roodkapje Silke
Voor Silke maakte ik een rimpelrokje met rekkende band. Inspiratie: Allemaal rokjes van Mme Zsazsa. Het patroon voor de cape haalde ik uit Stof voor durf-het-zelvers, maar dan met een kapje.

Cowboy Jens.
Voor Jens maakte ik een gilet in leer, gerecycleerd van kussens van onze oude leren zetel. Patroon: de Zsazsa Gilet nogmaals maar dan met afgeronde voorpanden.

Roodkapje en Cowboy.

En wat was dan dat grote nieuws? Wel, gisteren heb ik mezelf een cadeautje gedaan. Na lang sparen, vergelijken en twijfelen, heb ik een overlock gekocht! Ik heb gisteren avond de eerste voorbereidingen al getroffen om straks een kaptrui voor Jens te maken. Dat wou ik al zo lang doen. En nu ga ik dat dus helemaal met de overlock maken. Allé, bijna helemaal, want ik ga er nog een buidelzakje op naaien. Patroon is overgenomen en stof is geknipt. Ben eens benieuwd of het gaat lukken...

To be continued...

2 opmerkingen: